Welkom op Granny's haakblog

woensdag 11 september 2013

Teuntje de pauw

Maak kennis met Teuntje, een nieuwe creatie van mijn oma.

Teuntje is een lief en verlegen pauwtje met een prachtige verentooi.

Het patroon van Teuntje komt uit het boekje 'Gehaakte dierenvriendjes' van Christel Krukkert.

Van te voren zoek ik de kleuren uit voor een nieuwe amigurumi. Daarna gaat mijn oma haken. Het blijft toch elke keer weer een verrassing hoe het beestje gaat worden. Toen Teuntje klaar was heb ik hem op de foto gezet tussen de paarse bloemetjes in de tuin. Hij is er echt even goed voor gaan zitten. 

Gebruikte materialen:

-Rio haakkatoen paars 064
-Rio haakkatoen geel 371
-Rio haakkatoen turquoise 452
-Rio haakkatoen lila 740
-veiligheidsoogjes 8 mm zwart
-vulmateriaal (fiberfill)
-haaknaald nummer 3

Anne-Marije en Granny

4 opmerkingen:

 1. Wat is dit een geweldig idee. Welkom in blogland Oma Granny. Het begint al met de gezellig foto van alle gehaakte dieren, dat ziet er al fantastisch uit. En nu alle leuke berichten van alle creaties bij elkaar dat is wel zo leuk. Liefs van Judith
  P.S. Ik vind het zo leuk dat u fan van mij bent. Hopelijk dat u snel kunt leren hoe het één en ander werkt op uw blog, maar met zo'n kleindochter komt dat vast helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi granny, welkom in dit gezellige en verslavende wereldje. Ik was al fan van uw bloemetjes, maar uw beestjes zijn het einde. Ik kan wel wat haken, maar niet zo mooi als u. Teuntje is wel een van mijn favorieten, maar dat komt ook wel door de kleur. Een olifantje zou ik ook leuk vinden om eens te zien, maar dan verlies ik het van Martijn ben ik bang. Ik wens u veel blogplezier toe en hoop dat we vaak van uw beestjes mogen genieten. Dikke knuffel Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook een warm welkom van mij, granny! Ik vind het zo leuk om te zien wat voor moois u kunt maken. Het haakwerk ziet er zo prachtig strak uit. Ik denk dan ook met weemoed terug aan mijn eigen lieve handwerkende oma.
  Ik vind uw bloemetjes nog steeds geweldig, dat hele fijne mooie haakwerk. Ze zijn zo mooi op een kaart erbij. Geniet van uw eigen blog!
  Liefs van Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de leuke opmerkingen die jullie tot
  nu toe gemaakt hebben bij alle haakpatronen.
  Ik bekijk jullie creaties altijd met veel interesse en zoals iedereen die heeft, heb ook ik een bepaalde voorkeur.
  Alle kaarten vind ik fantastisch mooi en knap gemaakt, maar Judith staat voor mij als eerste. Ik houd heel veel van de ouderwetse (vintage) plaatjes.
  Het boekje, dat je gemaakt hebt Judith, is geweldig!
  Groeten van granny

  BeantwoordenVerwijderen